Пластмасови сгъваеми врати

В малки жилищни помещения интериорните врати заемат твърде много полезно пространство. Ето защо вратите често се правят под формата на арка или се монтират врати-хармоника. Пластмасови сгъваеми врати. Дизайнът на вратите е подобен на акордеон, поради което носи това име. Вратата се състои от тесни пластмасови пластини, които са свързани с панти профил и образуват крилото на вратата. За да се отвори вратата, вратите се изтеглят на една страна, вместо да се отварят, което спестява място. Такова устройство обаче не изолира стаята от проникване на студ и шум. Поради което се монтират само вътре в апартамента, в случай на спешна нужда, когато няма достатъчно място в апартамента. Подвижните и леки хармоники могат да се състоят от плътни плочи или да имат стъклени вложки. Отгоре ламелите са прикрепени към ролки, които се движат свободно по горния водач. За удобство вратите са оборудвани със специална ключалка. Плочите са изработени от леки и пластмасови материали като дърво, стъкло и пластмаса. Всеки материал има своите положителни и отрицателни характеристики.

Производство на пластмасови сгъваеми врати

За производството на ламели се използват както масивна дървесина, така и фурнир и ламинирани плочи. Тази опция се отличава със своята достъпна цена, красив външен вид и отлични експлоатационни свойства. Ниското им тегло не изисква монтаж на подсилени фитинги. Стъклени акордеони. Сгъваемите стъклени врати са много красиви и практични. Те спестяват вътрешно пространство и перфектно предават светлина, което значително разширява стаята. Дизайнът на стъклените врати е разнообразен. Могат да бъдат с матирани, огледални, витражи и мозаечни ламели. Стъклото има много предимства. Отлична звуко и топлоизолация. Устойчивост на температурни колебания и висока влажност. Устойчивост на домакински химикали, гъбички и мухъл. Но стъклената врата има някои недостатъци. За монтажа им са необходими подсилени фитинги, тъй като теглото им е значително. Със стъклото трябва да се работи много внимателно: материалът е крехък и лесно може да се счупи и реже.

Производство и видове на ламели

Най-разпространеният материал за направата на плъзгащи се врати е пластмасата. PVC ламелите са много леки и много лесни за използване. За да се даде здравина на конструкцията, допълнително се монтират усилватели. Пвц акордеоните могат да се използват в банята, кухнята или сауната, тъй като не се повреждат от висока влажност. За да бъде дизайнът надежден и да служи дълго време, компонентите трябва да бъдат избрани с високо качество. Тогава пластмасовият акордеон ще има красив външен вид, а по отношение на практичността няма да бъде по-нисък от естествените материали. За да се увеличи използваемата площ, старата рамка на вратата се отстранява и основната повърхност се почиства. Ширината на отвора се измерва, като се вземат предвид размерите на разширенията, а акордеонът се избира според получените размери. Направена е нова кутия, горното допълнение е фиксирано с две котви, страничните елементи с три. Пролуките между основата и кутията се запълват с пяна.

Монтаж на ламели

По принцип за акордеона е необходим само горният направляващ профил. Дължината му трябва да съответства на ширината на отвора на кутията. Профилите се изрязват до височината на кутията. На профилите се правят отвори за крепежни елементи. Профилите се фиксират с щипки. Крилото на вратата е сглобено. Ламелите се изрязват, оставяйки място за ролките и вентилационната междина. Всеки комплект съдържа ръководство за сглобяване и инсталиране на острието. Ролките са прикрепени към ламелите не към профила. След сглобяване на тъканта, ролките се вкарват в профила. Вратата се фиксира към докинг профила и се проверява плавното движение на ролките и плътността на прилягането към свързващия профил. По заявка може да се монтира магнитно резе или ключалка.