Поддръжка на дома.

По-топлото време и слънчевото греене са добра причина да се вълнувате за лятото, но готова ли е къщата ви да понесе топлината. Влажността и насекомите, които идват със сезона? Следвайте този контролен списък за превантивна поддръжка, която да правите около къщата. Поддръжка на дома. За да предотвратите щети по време на летните жеги и бури. Прозорци. Най-вероятният източник на горещ въздух, който влиза в дома ви, е през прозорците. Важно е да проверите прозорците си за пукнатини или течове в изолацията. Ако все пак откриете дупки в изолацията, нанесете тясна ивица силикон по шевовете. Ако забележите течения в дома си, това може да се дължи не само на неефективно уплътняване. Прозорците имат определен живот, докато започнат да се развалят и пропускат въздух и слънчеви лъчи. След около 20 години трябва да помислите за смяна на прозорците си, освен ако нямате PVC дограма.

Поддръжка на дома и сайдинг

Също така е важно да се уверите, че вашият сайдинг е готов да издържи на топлината и дъждовете, които могат да дойдат с лятото. Проверете вашия сайдинг за всякакви признаци на гниене и влошаване. Ако откриете малка пукнатина в сайдинга, тя може да бъде запечатана с пълнител. Ако дупката е по-голяма от размера на една четвърт, по-полезно е да смените сайдинга. Новият сайдинг ще осигури на вашия дом подходяща изолация, защита от атмосферните влияния и допълнителна привлекателност на бордюра. Мислете за това като за вашето лятно оборудване за дъжд.

Врати

Ако вашите външни врати са източник на течение и водата дори да влезе в дома ви, проверете защитните ленти отстрани и отгоре на вратата. Ако има празнина между вратата и рамката на вратата, когато вратата е затворена, това е знак, че се нуждаете от нова лайсна. Инсталацията е лесна. Направи си сам проект което ще създаде забележимо подобрение в изолацията на вашия дом. Ако вашата външна врата е наводнена или влизат насекоми, време е да я направите или да сменете тази врата със здрава, енергийно ефективна.

Улуци

Улуците могат да заемат централно място през лятото, насочвайки водата от тези внезапни бури далеч от дома ви. Сега е моментът да почистите и инспектирате вашите улуци, за да са готови да се справят със задачата. Ако вашите улуци са повредени или сте готови да прекарате уикенда си в почивка, вместо да почиствате отломките от улуци, направете ремонт на вашите улуци.

Покрив

Извършването на ремонт и поддръжка на вашия покрив през пролетта. Преди да настъпи парещата топлина, е практично както за вас, така и за вашия изпълнител. Тъй като не можете да видите покрива си от земята и не е безопасно да сте на покрива без подходящи предпазни мерки. Накарайте майсторите да прегледат покрива за повреди или влошаване. Те могат да определят дали има течове или неефективност във вашата изолация и да ви помогнат да извършите ремонта, преди повредата да се е увеличила. Винаги е подходящо време за извършване на превантивна поддръжка иключови ремонти на дома, особено през сезон на меко време. Няма нищо по-лошо от това да ви е горещо, докато чакате да започне ремонта. Бъдете проактивни и проверете вратите, прозорците, сайдинга и покрива си като част от вашето планиране преди лятото. Нашите професионалисти може да ви помогнат да приведете дома си във форма за лятото. За да можете да правите това, за което е създадено лятото – отпуснете се!