Предимства на алуминиевите дограми

Все по-често клиентите търсят прозорци и врати, които ще използват при изграждането на домовете си, като избират алуминиева дограма. Все по-често се използва като алтернатива на дървени или пвц прозорци и врати. Но наистина ли е добър избор? В днешната ни публикация ще ви представиме всички най-важни предимства на алуминиевия дизайн на прозорци и врати. Предимства на алуминиевата дограма. Алуминиевите прозорци и врати са много здрави. Противно на външния си вид, алуминият е много практичен материал. Той може много лесно да се оформя. Следователно от него се правят изделия за прозорци и врати. Те биват изработени с различни размери и което е много важно с различни форми. Само преди няколко години много хора у нас включително и специалисти. Твърдяха, че алуминият като материал за прозорци и врати няма шанс за успех в нашата климатична зона. Мнозина твърдят, че алуминият е студен материал и не може да гарантира адекватна топлоизолация за потребителите.

Предимства на алуминиевите дограми

Поради това алуминиевите прозорци и врати се използват широко не само в промишлени работилници или обществени сгради, но и в много частни къщи. Голям избор можете да намерите при нас.
Най-голямото предимство на алуминиевата дограма е ниското и тегло. Благодарение на което от алуминий могат да се произвеждат дори много големи профили за прозорци и врати, тоест балконски и терасови профили. Олекотената конструкция от алуминиеви профили позволява повдигане дори на цели фасади. Дори много големи прозорци могат да бъдат направени с алуминиеви профили, които не могат да се използват например с пвц или дървени профили. Защото ще бъдат твърде тежки и следователно може да не са много здрави. Много голямо предимство на алуминиевата дограма е многото възможни приложения.

Обща характеристиа на алуминиевите продукти

Много голямо предимство на алуминиевата дограма е и фактът. Че клиентът може значително да повлияе на външния им вид и може да избере формата и размера. Също така и цвета на прозореца или вратата. Разбира се не може да не се спомене и чисто функционалните предимства. Тоест факта, че съвременните алуминиеви прозорци и врати осигуряват отлична защита срещу различни атмосферни условия. Те са силно устойчиви на слънчева светлина. А благодарение на използването на висококачествена топлоизолация в конструкцията осигуряват и отлична топло и звукоизолация. Единственият сериозен недостатък на алуминиевите прозорци и врати е цената им. Която е малко по-висока от пвц дограмата, а често дори и от дървената дограма. Въпреки това, високата цена е свързана и с високо качество и възможности за приложение, които не са налични за други видове системи за прозорци и врати.