Прозорци за висока влажност

Вътрешният микроклимат, разходите за поддръжка, по-специално отоплението на жилищни, офисни и промишлени сгради, зависят от много фактори. Сред които важна роля играят правилният избор на прозоречни конструкции. Прозорци за висока влажност. Тяхната надеждност, безопасност и топлоизолационни свойства. Трябва да бъдете особено внимателни при избора на прозорци за помещения с висока влажност. Мокри помещения. Основният критерий за определяне кои помещения са влажни е относителната влажност вътре в помещението. Която не трябва да надвишава 65%. Те могат да имат стопанско, промишлено, битово или жилищно предназначение бани, бани, съблекални, перални, оранжерии, зимни градини и така нататък. Те включват и кухни, както за индивидуално ползване, така и за заведения за обществено хранене ресторанти, кафенета, столови, хотели, хотели.

Прозорци за висока влажност

Ако вентилационната система е неизправна или неправилно проектирана, нивото на влажност може да се повиши над праговата стойност в дневните, например в спалните. По време на сън човек, заедно с издишания въздух, отделя не само много топлина. Но и влага, което води до появата на конденз в заключено непроветрено помещение. Високата влажност в помещенията не само се отразява неблагоприятно на комфорта на хората там, но и върху прозоречни системи, които се използват дълго време при трудни условия, поради което е толкова важно да изберете правилните прозорци за сауна, душ кабина и други мокри мокри помещения. Причини и последици от висока влажност Влагата винаги присъства както в атмосферния въздух, така и на закрито. Ако въздухът е сух преизсушен, това ще бъдат отделни водни молекули.

Относителна влажност

В хода на човешката дейност миене, готвене, приемане на водни процедури броят им се увеличава. И може да достигне критична стойност, при която относителната влажност надвишава допустимата стойност. Излишната влага се утаява върху повърхностите на мебели и други интериорни предмети. Кондензът се събира върху елементи от прозоречни конструкции стъкло, профил, склонове. Особено много се случва през студения сезон, когато температурната разлика вътре и извън стаята е особено голяма. Това явление има физически характер и зависи от точката на оросяване. Температурата на въздуха, при която въздухът е пренаситен с влага, така че започва да се натрупва върху повърхности с по-ниска температурна стойност. За строителите са разработени професионални таблици, които ви позволяват да определите стойността на точката на оросяване по параметрите на относителната влажност и налягане.