Ремонт на балконска врата

Ремонтът е много прост. Първо трябва да завъртите дръжката на балконската врата и декоративната лента в хоризонтално положение. След това развийте двата винта с отвертка. Трябва да се отбележи, че новата дръжка също трябва да се постави хоризонтално. Ремонт на балконска врата. Ако дръжката на балкона се завърти на 360 градуса, това означава, че зъбното колело, което движи щангата, върху което е разположен щифта, е паднало и ключалката на балконската врата трябва да бъде ремонтирана. Ще трябва да сменим изцяло лентата. Спецификацията може да се прочете на самата ключалка. И така, първо трябва да поставите цапфата в положение отворено в средата, след това развийте винтовете от шината и от дръжката. Преди да свалите щангата, извадете ролката и блокера.

Ремонт на балконска врата

Изваждаме старата шина и поставяме нова, след като махнем заключващите зъби от нея, които са монтирани в ключалката специално, за да я предпазят по време на транспортиране. Лентата първо се фиксира върху дръжката, завърта се в хоризонтално положение, след което се фиксира с останалите елементи. Това завършва ремонта. Да предположим, че трябва да се смени стъклопакет на балконска врата. Както споменахме по-рано, по-добре е да поверите измерванията на професионалисти, за да избегнете грешки, в противен случай можете да платите два пъти по-късно. За да премахнете стъклото, трябва да извадите всички перли за стъкло, като започнете с дългия. За да направите това, използвайте нож, шпатула или длето. След това внимателно изваждаме стъклото, доста е тежко.

фиксиране

Поставяме ново стъкло с помощта на подложки. Опитваме се да затворим вратата, ако няма триене, тогава фиксираме стъклопакетите обратно. Ако се появи триене при отваряне или затваряне на балконската врата, тогава стъклото трябва да се регулира, възможно е да се поставят допълнителни опорни подложки. Принципите на пластмасови врати и прозорци са еднакви. Когато крилото се провисва или се движи, това води до блокиране при отваряне, докато атаките създават студени мостове. Изместването на вратата може да се случи вертикално или хоризонтално, като не е необичайно да се наложи укрепване на скобата. За да улесните подравняването на вратата, се препоръчва първо да я заобиколите около периметъра с молив за визуална справка.