Смазване на прозорци.

Смазване на PVC дограма. Значителна част от нарушенията, които изискват настройка на механизма на пластмасовия прозорец, се дължат на лошото му смазване. Смазване на прозорци. В новите прозорци фитингите са покрити с достатъчно количество смазка за ефективна работа. С течение на времето обаче тези съединения се разграждат и губят свойствата си. Тези процеси са особено интензивни в къщи, разположени в близост до оживени магистрали, промишлени предприятия и други източници на замърсяване на въздуха. Прахът се утаява върху движещите се части на прозорците и прониква в смазката, което значително влошава качеството му. Това води до изземване на механизми и тяхното ускорено износване. Следователно настройката на старите пластмасови прозорци винаги включва смазване. За да се предотврати ускорено износване на фитингите и сложни ремонти, е необходимо да се смазва поне веднъж годишно. Най-добре е да смазвате прозорците два пъти годишно – преди настъпването на зимния и летния сезон.

Смазване на прозорци

Освен това се препоръчва смазване след всякакви работи по поддръжката на всякакви фитинги, например след регулиране на пластмасовите ножици за прозорци, панти или парапети. Как да смазваме? Като смазка се използват специални състави за обслужване на пластмасови прозорци. Които се продават в специализирани магазини или могат да бъдат поръчани от доставчици на прозорци. Те се доставят в бутилки с удобни приставки, предназначени за работа с определени аксесоари. Ако такива специални смазки не са под ръка, можете да използвате технически вазелин и всякакви технически масла, например масло за шевни машини. Може да се използват и силиконови смазки или аерозолни смазки като WD-40. Не се разрешава използването на хранителни, козметични и други видове масла, които не са предназначени за работа с механизми. За постигане на максимална полза, мазнината трябва да се нанася върху чисти, сухи метални повърхности.

Какво да смазвам?

Следователно, след регулиране на фитингите на прозорците, той трябва да бъде добре почистен от всякакви замърсявания и избърсван с мека кърпа. Мръсотията от труднодостъпни места се отстранява с четка или гъба. Преди да нанесете смазката, препоръчително е да проверите допълнително елементите на прозореца, за да се уверите, че е чист. Смазката се нанася върху всички движещи се части. Включително смазани: щифтове. Ножиците на пластмасов прозорец, механизми за регулиране на панти, монтажи, резета и други. Няколко капки смазка се нанасят върху всяка от движещите се части. След това оставих механизма да работи в нормален режим, за да разпределя равномерно смазката. В допълнение към механизмите е необходимо смазване на гумените уплътнения. За това се използва специален състав. Греста поддържа еластичността на каучука и предотвратява неговото изсушаването. С пломбите се работи най-добре два пъти годишно.

Съвети за смазване

Те задължително се смазват през есента, когато регулирате налягането на пластмасовия прозорец пред зимния сезон. Редовното смазване на фитинги за прозорци ще удължи експлоатационния му живот, ще елиминира ненужните ремонти и корекции. В някои случаи той служи като алтернатива на работата по настройка. Например, преди да регулирате пластмасовите прозорци, които не се затварят добре, препоръчително е да смажете фитингите. В много случаи това е достатъчно за решаване на проблема. Ако имате проблеми със смазване или регулиране на прозорци, не се колебайте да потърсите услугите на служителите от компанията на Stillplast.