Стопанисване на прозорци

Пластмасовите прозорци перфектно задържат топлината, осигуряват редовна вентилация и имат редица други предимства. Те обаче също изискват поддръжка макар и проста, поддръжка и ремонт. Рано или късно всеки прозорец трябва да бъде сменен, а това важи и за PVC конструкциите. Как да определим, че е време за смяна на прозорците и как да изберем PVC продукт, който ще продължи дълго време, ще разкажем в тази статия. Какво влияе върху експлоатационния живот на пластмасовите прозорци. Прозорецът ще издържи по-дълго от посоченото в гаранционната декларация, ако е надежден. Качеството и издръжливостта на един прозорец зависи от много параметри. Стопанисване на прозорци. Практиката показва, че PVC продуктите на известни марки си струват парите. Преди да поръчате прозорци на неизвестна марка, проучете техническите им характеристики. Намалената цена може да означава спестяване на качеството. Това ще се отрази в по-лошо на експлоатационния живот.

Стопанисване на прозорци

Дръжките, сгъваемите ножици, щифтове, ключалки, подплата са предназначени за определен експлоатационен живот. Най-добре се показаха фитингите. Евтиният може да доведе до не планиран ремонт на крилото още 5 години след активна експлоатация. Грешки при инсталиране. Най-често проблемите възникват поради лошо уплътняване на фугите между прозоречния блок и стените. Студените мостове могат да бъдат разположени под перваза на прозореца, отстрани на склоновете и над прозореца в резултат на неточността на капитана при разпенване на кухини. Например, монтажниците извършваха работа при температури на замръзване и използваха пяна, която не е проектирана да се втвърдява при минусови температури. Срокът на експлоатация на прозореца при наличие на монтажни дефекти намалява, тъй като теченията и влажността се увеличават. Стопанисване на прозорци. Въпреки цялата си непретенциозност, пластмасовите прозорци изискват основна поддръжка.

Признаци

Веднъж годишно е необходимо фитингите да се смазват със специално съединение, два пъти годишно е необходимо да се регулира микро вентилационната система на сезонен режим от зима към лято и обратно. Като следвате тези прости указания за поддръжка и периодично сменяте гумените уплътнения, можете да разчитате на десетилетия на обслужване без подмяна или ремонт. Знаци, че PVC дограмата трябва да бъде ремонтирана или сменена. В условията на руския климат и при редовна употреба което означава често отваряне и затваряне на щорите, средният експлоатационен живот на пластмасов прозорец е 20 години. Само продукти от доверени производители, инсталирани при спазване на правилата за запечатване, оцеляват до обещаните 40 години срок на годност. Има редица признаци, които показват лошо здраве на прозорците.