Тавански прозорец

Основната разлика между капандурата и обикновения прозорец е наклоненото разположение на отвора. Благодарение на това през покривния прозорец влиза много повече светлина, а стаята изглежда по-просторна и ефирна. Продуктовата гама VELUX предлага широка гама от опции с различни видове отваряне, оригинални дизайни и допълнителни функции – много решения за вашия комфорт. Тавански прозорец. Въпреки това, на етапа на избор и монтаж е важно да се вземат предвид някои характеристики – само тогава прозорците ще ви служат дълги години и ще ви предпазят добре от студ и валежи. Ъгълът на наклона на покрива трябва да бъде най-малко 15 градуса. В противен случай покривът ще се счита за плосък – за неговото остъкляване се използват покривни светлини. Можете да се ориентирате към стандарта – 1 кв.м прозорец на 10 кв.м от помещението.

Тавански прозорец

Разстоянието до кръстовището на покривните склонове трябва да бъде 50 см или повече, в противен случай върху прозореца ще се натрупа сняг, който ще блокира светлината и може да причини течове. Разстоянието до тръбата на комина вентилационен канал също е важно – поне 1 метър. Два капандури трябва да бъдат монтирани на разстояние най-малко 50 см един от друг. Но ако е необходимо по-близко разположение, могат да се използват специални комбинирани обшивки за покривни прозорци. На етапа на инсталиране. Монтаж на снегозащитник. Тези устройства се монтират над всеки покривен прозорец на разстояние около 1 метър. Топло, хидро и пароизолация. Всички изолационни слоеве на покрива трябва да бъдат свързани към прозореца. За надеждност на изолацията е по-добре да използвате готови комплекти от производителя на прозорци.

Течове и замръзване

Склоновете на покривния прозорец трябва да бъдат изолирани и затворени с парна бариера – само в този случай прозорецът ще запази топлината добре без течове и замръзване. Пропускането на светлина и изолацията зависят от правилното отваряне долният наклон е перпендикулярен на пода, горният наклон е успореден. Горните правила са предоставени за справка. За да организирате остъкляване на тавана, препоръчваме да се свържете със специалисти нашите мениджъри ще ви помогнат да изберете най-доброто решение, което ще вземе предвид характеристиките на къщата и вашите нужди.