Шумоизолирани прозорци

Тъй като много жилищни и търговски имоти са разположени в шумни райони и в непосредствена близост до многолентови магистрали. Само шумоизолирани прозорци могат да осигурят тишина в интериора. Всички други мерки са от второстепенно значение, тъй като по-голямата част от външните звуци влизат в помещенията именно през отворите на прозорците. Недостатъци на лошата шумоизолация на прозорците. Ако пренебрегнете препоръката за създаване на необходимото ниво на звукоизолация. В бъдеще ще бъде много трудно да се осигурят комфортни условия за живот или работа. Постоянният шум в закрити пространства провокира проблеми със съня, които скоро водят до бърза умора, пречи на концентрацията и умствената дейност. А също така се отразява на производителността.

Шумоизолирани прозорци

Най-неприятното е, че е почти невъзможно да се предпазите от шума, който вече е влязъл в стаята. Тапи за уши и слушалки няма да решат проблем. Тъй като имат много собствени недостатъци. Ето защо основните изисквания към прозорците на къщи, разположени в близост до източници на силен шум. Трябва да включват високо ниво на звукоизолация. Залепването на прозорци с евтин филм, абсорбиращ вълните, често не носи желания резултат, а ефективните покрития. Използвани на летища и други много шумни места, струват много пари. Ето защо е много по-практично да не пестите пълния комплект прозорци при поръчката им. Какво определя звукоизолацията на прозорците. Топлоспестяването и звукоизолацията на прозорците са тясно свързани и до голяма степен се дублират. Тоест много от тези елементи на конструкцията на прозореца. Които задържат топлината добре, надеждно ще предотвратят проникването на шум в интериора.

Пряко или косвено звукоизолиране

Пряко или косвено звукоизолацията се влияе от тип профил вид стъклопакет фитинги и уплътнителни контури качество на монтажа. Наличието на допълнителни елементи в структурата на прозореца. В същото време някои производители, декларирайки нивото на звукопоглъщане. Предоставят информация само за звукоизолацията на стъклените елементи и мълчат за приноса на други елементи от конструкцията на прозореца. Такъв трик се счита за измамен, в резултат на което не се препоръчва да се фокусира само върху този индикатор. За да разберете защо това не трябва да се прави, трябва да разгледате отделно всеки елемент от прозоречната система. Който осигурява високо ниво на поглъщане на шума. Прозорец с двоен стъклопакет, чиято звукоизолация не отговаря на декларираните показатели, може да има проблеми с херметичността.